
قطره فلوکورت چیست؟ + عوارض و نحوه مصرف
ستاره | سرویس سلامت - چشم عضو بسیار حساسی بوده و با قرار گرفتن در معرض هوای آلوده و یا گرد و غبار ممکن است دچار سوزش و التهاب شود. اگر به علائم مربوط به ناراحتیهای چشمی بیاهمیت باشیم ممکن است به دیگر بیماریهای جدی چشم مثل عفونت چشمی یا عفونت قرنیه چشم مبتلا شویم. معمولا با مراجعه به پزشک و استفاده از داروهای استریلکننده و همچنین داروهای درمان عفونت و یا رفع دیگر مشکلات چشمی، بسیاری این بیماریها قابل برطرف شدن هستند. قطره فلوکورت یکی از محلولهای استریل کننده چشم است که در ادامه با آن آشنا میشوید.
قطره فلوکورت چیست؟
قطره فلوکورت با نام دیگر فلورومتولون (Fluorometholone) به منظور درمان التهاب قرنیه و ملتحمه در مواردی مانند آلرژی تجویز میشود. از این قطره بعد از عمل لیزیک هم استفاده میشود. از آنجاییکه اثر داروهای چشمی در چشم باقی میماند و فقط مقدار کمی از آن به سایر نقاط بدن میرسد نسبت به داروهای خوراکی عوارض کمتری دارند. اما از سوی دیگر برخی عوارض موقتی مثل سوزش و قرمزی چشم هم میتواند در اثر استفاده از قطرههای چشمی ایجاد شود که در بسیاری از مواقع موقتی بوده و برطرف میشود.
در لینک زیر با انواع قطرههای استریلکننده برای چشم آشنا خواهید شد.
بیشتر بخوانید: انواع قطره چشم برای استریل و درمان بیماری های چشمی
نامهای دیگر، موارد مصرف، عوارض و تداخل دارویی
نامهای دیگر |
Flarex , FML , FML Forte Liquifilm , FML Liquifilm |
موارد مصرف | رفع التهاب چشم |
عوارض | عفونت چشم، افزایش فشار داخلی چشم (در موارد نادر)، تاری موقت و ملایم دید، سوزش، خارش، قرمزی چشم و آبریزش از چشم، نازک شدن قرنیه و پارگی کره چشم، آسیب عصب بینایی، کاتاراکت زیرکپسولی، نقص در وضوح و میدان دید و عفونت ثانویه چشمی |
تداخل دارویی | گلیکوکورتیکوئیدها، آنتیکولینرژیکها، لنزهای تماسی |
مقدار و نحوه مصرف قطره فلوکورت
نکاتی که در رابطه با مصرف این دارو باید بدانید
- این دارو برای افرادی که مبتلا به بیماریهای قارچی چشم، التهاب ناشی از عفونت، گلوکوم مزمن و عفوت قرنیه و ملتحمه هستند نباید مصرف شود.
- درصورت مصرف دارو برای بیش از ۱۰ روز فشار داخل چشمی و عدسی به طور مرتب باید کنترل شود.
- به منظور پیشگیری از بروز عفونت داروهای چشمی را باید با رعایت مسائل بهداشتی استفاده کرد.
- این دارو در بیماران دیابتی باید با احتیاط مصرف شود.
- قبل از مصرف، ظرف دارو را حتما به خوبی تکان دهید.
- قطره فلوکورت را نباید برای مدت زمان طولانی استفاده کرد.
- چنانچه در هنگام استفاده از دارو ناراحتی برایتان ایجاد شد بلافاصله با چشم پزشکتان تماس بگیرید.
- هر گونه حساسیت دارویی را باید به پزشک یا چشم پزشک معالجتان اطلاع دهید.
- واکنشهای حساسیتی نسبت به قطرههای چشمی معمولا باعث ایجاد خارش، تورم و ایجاد دانههای قرمز در اطراف چشم میشوند. در صورتیکه هر کدام از این علائم را با مصرف قطره چشمی فلوکورت مشاهده کردید، مصرف آن را قطع کرده و به پزشک مراجعه کنید.
امیدواریم از این مطلب استفاده کافی را برده باشید. خواهشمندیم در صورتیکه تجربه مصرف این دارو را داشته و دیدگاهی در این باره دارید با دیگر خوانندگان مجله "ستاره" در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید.
منبع : setare.com